Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
EUR843
Begin
This traject is currently closed

De H.A.R.T.s-tocht is een reis. Een reis naar je H.A.R.T (Helderheid, Aandacht, Regie & Toewijding). Het is dus een tocht naar jezelf, naar Helderheid over wie je bent, Aandacht voor wat zich aandient en voor jezelf en de mensen om je heen, Regie en grip op je leven, je werk en je relaties en Toewijding aan datgene wat écht bij jou past.

De H.A.R.T.s-tocht is dus een traject waarbij je een tijdje ‘onderweg’ bent. Je gaat een tocht maken en gedurende de periode dat de tocht duurt ben je ‘een mens die onderweg is’. Mensen onderweg worden ook wel ‘pelgrims’ genoemd. Een pelgrimage is een tocht, een onderweg zijn, naar een bijzondere plaats. En deze reis, deze tocht, gaat ook naar een bijzondere plaats, namelijk naar de stad Verandering.

Je vertrekt vanuit de stad Vaarwel en reist naar de stad Verandering via een route op de kaart in de Atlas van de Belevingswereld.
Deze reis is dus zowel een ‘online’ als een ‘offline’ reis. Je krijgt een aantal materialen bij dit traject thuisgestuurd die je nodig hebt om de tocht te kunnen maken.

In de week na de inschrijving ontvang je het pakket met materialen thuis gestuurd. Het eerste thema, waarmee je de reist start, valt 5 dagen na je inschrijving vrij, zodat je eerst het pakket met materiaal kunt ontvangen. De eerste dag waarop je begint is altijd een ‘rustdag’. Op deze rustdag lees je over het thema van die week en bereid je je voor op wat komen gaat de 6 dagen erna. Je kunt zelf kiezen wanneer jouw rustdag is. 
Als jij je inschrijft op een woensdag, dan valt op maandag het eerste thema vrij. In de tussentijd ontvang jij je materialen. Je kunt vervolgens op dinsdag je rustdag nemen en starten. Als je graag op zondag een rustdag wil plannen dan wacht jij daarna gewoon nog een week en start je op zondag met jouw rustdag. 
Tip: Als je je op maandag inschrijft, dan valt het eerste thema op zaterdag vrij en heb je als het goed is ook je materialen al binnen. Je kunt dan de zondag na je inschrijving direct starten en je reist dan synchroon aan het vrijvallen van de thema’s. 

De H.A.R.T.s-tocht is een traject van de Elzemarij training & coaching,  de persoonlijke praktijk van Elzemarij waarin zij persoonlijke en individuele trajecten aanbiedt. De praktijk is een onderdeel van het Instituut voor Persoonlijke Coaching.

Materiaal

Ik verstuur, nadat jij je hebt ingeschreven, zo snel mogelijk alle materialen die je nodig hebt naar je toe.

Brievenbuspakketje:

 • Brochure reisinformatie H.A.R.T.s-tocht
 • Atlas van de Belevingswereld
 • Reisdagboek
 • Boekenlegger
 • Sleutelhanger vlinder

Koker (pakketpost)

 • Sjabloon doosje/ rugzak

Acties (na inschrijving)

 • Wacht op het pakket met materialen (zie ook tabblad materialen)
 • Lees de informatie/ reis brochure (zit in het brievenbuspakketje)
 • Zet het doosje (uit de koker) in elkaar (zie tabblad materialen)
 • Koop A5 papier (stevig en bijvoorbeeld in mooie kleuren – hobbywinkel)

Zeven dagen na je inschrijving valt de eerste week ‘Inpakken & Wegwezen’ vrij. Je hebt dus even tijd om je voor te bereiden en bovenstaande acties uit te voeren.

 • Start 5 dagen (of later) na je inschrijving met het eerste thema: Inpakken & Wegwezen

Materialen

Brochure reisinformatie H.A.R.T.s-tocht

In deze brochure staat achtergrond informatie over het 'onderweg zijn'. Ook vind je er de uitleg van de reis. Hoe maak je de benodigde 'kilometers', wat doe je elke ochtend en wat doe je elke avond? Hoe werk je met de materialen en wat krijg je aangereikt elke week.

Aan de hand van deze brochure kun jij je reis voorbereiden en inplannen wanneer jij aan de slag gaat met dit traject.

Atlas van de Belevingswereld

De Atlas van de Belevingswereld is een prachtig boekje met daarin hele inspirerende kaarten. Kaarten met steden als 'Groei' en 'Ontwikkeling' bijvoorbeeld.

De route die je aangereikt krijgt kun je steeds in deze Atlas terugvinden. Dit is niet 'persé noodzakelijk' voor je reis, maar het geeft wel extra diepgang aan je routes! En het is daarnaast ook leuk om het regelmatig te bekijken. Het is namelijk een prachtig boekje!

En dit boekje krijg jij van mij als bonus bij jouw H.A.R.T.s-tocht.

Reisdagboek

Je krijgt ook een reisdagboek waarin je je reis kunt beschrijven.

Boekenlegger

De boekenlegger die je krijgt bevat een samenvatting van de 'acties' die je elke dag uitvoert om je reis te maken. Zo kun je in één oogopslag je reis maken en in je reisdagboek schrijven wat die dag van je vraagt.

Leg de boekenlegger in je reisdagboek en gebruik hem elke ochtend en avond weer...

Sleutelhanger vlinder

De sleutelhanger herinnert je eraan dat je onderweg bent naar Verandering. De vlinder is het symbool van verandering en dit symbool kun je de hele dag bij je dragen. Hang de sleutelhanger dus, bijvoorbeeld, aan je sleutelbos die je altijd bij je hebt of aan je tas die je altijd bij je hebt.

Sjabloon doosje

In een koker ontvang je een sjabloon voor een doosje. Dit is je 'rugzak' tijdens de reis. Als je het doosje beplakt met mooi papier dan ziet het er niet alleen leuker uit, maar hij wordt ook steviger!

In dit doosje bewaar je jouw A5 papiertjes (zie de actiepunten bij deze les) waarop je 'bagage' hebt geschreven die je tijdens je reis meekrijgt. En af en toe neem je ook weer afscheid van bagage als je doosje te zwaar wordt.

Tijdens de reis zal vanzelf duidelijk worden hoe je 'bagage' verzamelt door op je A5 papiertjes te schrijven.

Ook kun je je Atlas in je doosje bewaren en meenemen en de brochure met informatie. Je hebt dan een reisdagboekje en dit doosje waarmee je op reis gaat de dag in.

Ben je geen knutselwonder?
Koop dan een A5 portfoliomap waarin jij jouw bagage papiertjes kunt bewaren.

Documenten

Tijdens de H.A.R.T.s-tocht zal je regelmatig tegenkomen dat je een gedicht kunt schrijven bij een bepaald thema. Ook kan het gebeuren dat je moeilijke dingen tegen komt en het moeilijk is deze los te laten. Je krijgt dan bij de betreffende dag tips hoe je gedichten kunt schrijven en hoe je herinneringen kunt loslaten. Je vind deze dus sowieso bij de dag dat je het nodig hebt. En je kunt ze ook nu alvast downloaden en bekijken via onderstaande knop!