Introductie Module 1

Helderheid & Doorbraak

Met mildheid vaststellen waar je nu staat in het leven

De bron (inspirator) – Aan welke bron staat jouw leven?

Helderheid over je bron

Het is belangrijk om helder te hebben aan welke bron jij staat in je leven. Wat beïnvloed jouw overtuigingen, identiteit en kernwaarden? Wie of wat heeft invloed op jouw missie/ roeping?

Wie of wat is jouw bron? Waaraan zitten jouw wortels vast? Liggen ze in een ‘bron van levend water’ of zitten ze nog vast aan ervaringen uit je verleden? Worden jouw keuzes nog gevoed door emoties uit je verleden of gebeurtenissen uit je verleden?

Je leven, je boom, ligt aan een bron en het is belangrijk dat je je los kunt maken van je verleden en van anderen en dat je je wortels in een goede bron kunt leggen. Dan is het dus belangrijk om te onderzoeken wat voor jou de juiste bron is.

De wortels (overtuigingen) – Wat geloof jij over jezelf en de wereld?

Doorbraak in je patronen

Als je de bron helder hebt dan is het belangrijk dat je ook helderheid krijgt over de overtuigingen die je hebt en hoe deze overtuigingen bij je zijn gegroeid. Waar ze vandaan komen. Je overtuigingen zijn de wortels van je boom die grotendeels onder de grond zitten en onzichtbaar zijn voor anderen, maar die ook gedeeltelijk af en toe boven de grond uitsteken en wel zichtbaar zijn.

Heb je gezonde wortels aan jouw boom? Ofwel, zijn je overtuigingen gezond of belemmeren ze jou? Hoe gezonder je wortels zijn hoe meer goede voeding zij kunnen opnemen. Een gezonde overtuiging maakt je boomwortels gezond. En je overtuigingen zijn de basis van je patronen – de keuzes die je maakt in je gedrag. Als je jezelf ‘ok’ vindt kun je een patroon van zelfverzekerdheid hebben, als je jezelf ‘niet ok’ vindt dan zal je waarschijnlijk een patroon van onzekerheid kennen.

Door ervaringen in ons verleden raken onze wortels verstrengeld aan een ongezonde bron. Je overtuigingen worden dan gevoed door dingen die vroeger tegen je werden gezegd en die nu nog nadreunen in je hoofd. Als je als kind niet hoorde dat jij ‘ok’ bent zoals je bent, dan kun je die overtuiging nu nog steeds hebben en zit je met jouw wortels dus nog vast aan je verleden. Je wortels worden weer gezond als je ze lostrekt van je verleden, van emoties, van onvervulde behoeften, van onzekerheid, van ‘de mening van anderen’, etc. Het is dus belangrijk dat jij je los gaat maken van je verleden en van ‘de ander’. Want alleen dan kun jij je patronen gaan veranderen.

De wortels (identiteit) – Wat bepaald jouw identiteit?

Helderheid over wie je bent

Nu je weet wat jij gelooft over jezelf en de wereld en je deze wortels van je overtuigingen los hebt gemaakt (of aan het maken bent) van je verleden is het tijd om te gaan kijken naar de dieper liggende wortels, te beginnen met de wortels van je identiteit. Je hoger liggende wortels liggen nu in jouw Bron van leven en zullen langzaam aan gezonder worden.

Je identiteit zijn dieper liggende wortels. Als je een sterke identiteit hebt dan sta je stevig op je eigen benen in het leven. Je wortels van je identiteit moeten dus stevig en diep geworteld zijn in de aarde. Het is dus tijd om de wortels van je identiteit te gaan ontdekken en kijken of deze goed diep geworteld zijn. En als dat nog niet het geval is dan is het belangrijk dat je ze diep in de aarde gaat zetten.

Als eerste is het belangrijk dat je gaat ontdekken welke energievreters je afhouden van een gezonde identiteit. Daarna ga je ook op zoek naar jouw eigenschappen, talenten en competenties. En natuurlijk is ook je zelfbeeld heel belangrijk. Je zelfbeeld is namelijk een motor voor je manier van reageren in je leven.



Hoe werkt het?

  1. Afhankelijk van of je op een tablet, mobiel of laptop/computer werkt zie je rechts in het scherm of onderaan het scherm alle thema’s en onderwerpen staan die dit traject bevat. 
  2. Klik op het eerste thema (Startpunt) en volg de inhoud ervan. Onder elk thema vallen één of meer onderwerpen die je vervolgens ook kunt doen. – Meestal duurt elk thema 1 week en zijn er 5 onderwerpen. Je kunt dan elke werkdag 1 onderwerp plannen voor jezelf. Soms duurt een thema twee weken of zijn er minder onderwerpen en dan kun je dus ook eens een werkdag overslaan. Je kunt er in ieder geval voor kiezen, als je dat prettig vindt, om de weekenden te gebruiken om je in te lezen in het thema, de video te bekijken en verder te ontspannen en geen ‘opdrachten’ te maken. 
  3. Regelmatig valt er een nieuw thema vrij, tot die tijd kun je wel op dat thema klikken maar krijg je een melding dat je nog geen toegang hebt. Ook als je de video nog niet hebt afgekeken kun je nog niet naar een volgend thema toe gaan. 
  4. Kijk van het thema met bijbehorende onderwerpen de hele video, lees de tekst, maak eventueel de werkbladen en klik steeds onderaan op de knop: ‘markeer als voltooid’. Wacht tot het volgende thema vrij valt en klik op het volgende thema.
  5. Bovenaan vind je het tabblad materialen. Daarachter vind je werkbladen die je voor jezelf kunt invullen. Je kunt de werkbladen bijvoorbeeld voor jezelf uitprinten en invullen. Of kies een werkwijze die voor jou het fijnst is. 
  6. Heb je vragen dan kun je altijd mailen naar [email protected] (de contact gegevens vind je ook verspreid over deze website – bijvoorbeeld onderaan in de footer)
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie