de bron van je pijn

Zonder de bron van je pijn te kennen, blijf je tobben

Regelmatig komen er cliënten bij mij in de praktijk die eigenlijk moedeloos zijn geworden. Ze hebben al van alles geprobeerd en verschillende coaches gehad, workshops gedaan en (zelfhulp)boeken gelezen, maar ze blijven elke keer weer opnieuw vastlopen in hun leven. En daardoor blijven ze maar tobben. Misschien herken jij het ook wel in je eigen leven. Dat je steeds maar weer het gevoel hebt dat je moet ‘vechten’ in het leven en tegen dezelfde dingen aanloopt. Je onzekerheid komt steeds weer terug, je blijft het maar moeilijk vinden om keuzes te maken of je blijft het moeilijk vinden om ‘hulp te vragen’ en je weet niet wat de bron van je pijn is. Dat gold ook voor Petra die een traject startte bij mij omdat er steeds weer opnieuw tegenaan liep dat ze het moeilijk vond om grenzen aan te geven.

Als jij steeds maar weer tegen dezelfde dingen aanloopt in je leven dat wordt je leven een constante strijd. Je verliest de ontspanning en je verliest je gevoel van vrijheid. En dus blij je maar tobben en het leven voelt als een constant zwoegen. Je ervaart geen innerlijke rust en twijfelt of je wel doet wat je moet doen. Misschien verlies je, voor je gevoel, wel de verbinding met de mensen om je heen en voel je je daardoor overal alleen voor staan. Of je vraagt je steeds af ‘of dit het nu is’ en of je wel ‘op de juiste plek zit’ op bijvoorbeeld je werk. Je hoofd zit vol gedachten en je ervaart de onrust in jezelf.

Innerlijke rust

Het is zo zonde als het leven zo’n strijd is geworden en je constant weer tegen je eigen patronen moet vechten. Het is namelijk wel echt mogelijk om die innerlijke rust te vinden en te ervaren dat je leven waardevol en ontspannen is.  Een leven waarbij jij van betekenis bent voor de mensen om je heen. Het is zeker mogelijk om te gaan doen wat écht bij je past. Petra kreeg gedurende het traject steeds meer rust en ging steeds makkelijker haar grenzen aangeven zonder dat het voor haar voelde alsof zij steeds aan het grenzen stellen was en ‘nee’ moest zeggen.

De reden dat het veel mensen niet lukt is omdat ze niet bij de bron beginnen. Ze roeien hun problemen niet met wortel en al uit en ze worden daardoor nog gevoed door gebeurtenissen, ervaringen of woorden die zijn gebeurd en/ of uitgesproken. Ze worden nog niet gevoed vanuit een gezonde bron die hen voedt met inspiratie over wie ze zijn, wat voor hen belangrijk is en wat werkelijk bij hen past.

tekst gaat onder afbeelding verder…


Leef je eigen leven

4 stappen naar grip op jezelf, je keuzes en prestaties

Gratis E-boek – LEEF je eigen leven t.w.v. 12,95
+ Gratis 5-daagse videotraining ‘Balansweek’!

Schrijf je dus snel in voor de waardevolle mails

Ik ontvang graag het e-boek: LEEF je eigen leven


Stel je voor dat je leven een boom zou zijn. Dan word je gevoed via je wortels (van wie je bent, wat bij je past en wat je denkt) en dan is het dus belangrijk dat jouw wortels uitkomen op een gezonde bron en niet op de bron van gebeurtenissen uit je verleden of ‘de mening van anderen’. Als jouw wortels nog gevoed worden door gebeurtenissen uit het verleden of nog vast zitten aan anderen en hun mening, dan blijft je leven een weg vol tobben en zorgen. Goede voeding is het begin van ontspanning; jouw verleden bevat vaak geen goede voeding.

De bron van jouw pijn

Hoe kun jij dus een ontspannen leven krijgen en innerlijke rust vinden? Door bij de bron te beginnen!

  1. Ontdek de bron van jouw pijn

Het is belangrijk om eerst te ontdekken in welke bron jouw wortels nu terecht komen en wat jou nu nog voedt in je leven. Wordt je nog gevoed door gebeurtenissen, ervaringen en woorden uit je ‘verleden’?

Pas als jij weet wat de bron van jouw pijn is kun je je wortels definitief losmaken daarvan.

  1. Elastieken uit je verleden doorknippen

De gebeurtenissen, ervaringen en woorden uit je verleden kunnen je als elastieken steeds weer terugtrekken. Het is dus belangrijk om je daarvan los te maken!

Het is belangrijk dat je je losknipt van je verleden en in ‘het nu’ gaat staan. Alleen dan kun jij helemaal jezelf zijn op de manier zoals jij gemaakt bent.

  1. Je laten inspireren door de juiste bron

Als je los bent van je verleden is het wel belangrijk dat de wortels van je boom op een plek komen te liggen waar ze wel gezonde voeding kunnen vinden om in leven te blijven. Je moet gevoed worden als mens om vanuit innerlijke rust te kunnen leven. Het is daarom belangrijk jouw inspiratiebron te vinden.

Voor mij persoonlijk is God de bron die mij elke dag weer voedt. Hij heeft mij gemaakt en heeft een bedoeling met mijn leven. Daarom laat ik me dus elke dag voeden door God door te bidden/ mediteren en te lezen in de Bijbel of inspirerende boeken. Ook heb ik alle elastieken kunnen doorknippen en sta ik op mijn eigen benen. Vanaf de bron van mijn pijn heb ik de dingen aangepakt en nu kan ik ontspannen in het leven staan en ervaar ik het als waardevol.

Stop met vechten tegen de pijn

Wil jij ook stoppen met tobben? Wil jij ontspanning en innerlijke rust vinden? Dan is het belangrijk dat je oude patronen gaat doorbreken. Dat je uit je vicieuze cirkel komt van steeds weer vervallen in je oude manieren van reageren. En daarvoor moet je bij de bron beginnen! Het is dan belangrijk te beginnen met het onderzoeken waar jouw pijn precies vandaan komt.

Met veel liefde help ik je daarbij!
Maak een afspraak met mij voor een  Persoonlijke Analyse waarin we samen kunnen kennismaken en jij erachter komt waar jij werkelijk vastloopt in je leven en wat de thema’s zijn waarin jij kunt ontwikkelen. En als het bij jou en jouw thema’s past dan vertel ik je op welke manier ik jou kan helpen om alles met wortel en al uit te roeien. Hoe jij bij de bron van je pijn kunt beginnen en ‘de juiste bron’ voor jouw levensrichting kunt vinden.

Meld je aan voor het oriënterende inzicht-gesprek (ik maak elke week tijd vrij voor een aantal van deze gesprekken) – zie hieronder bij ‘kan ik je misschien verder helpen’.

Elzemarij ‘t Hart

Coach, Therapeut & Trainer.
Oprichter Instituut voor Persoonlijke Coaching

Ik begeleid sinds 2008 professionals met levensvragen, stress en/ of (chronische) ziekte. Neem contact met mij op, dan maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek


Kan ik je misschien verder helpen?

#1 GRATIS e-boek (en mini-training cadeau)

Download mijn gratis e-boek met tips en informatie over hoe jij grip kunt krijgen op je leven, je keuzes en je prestaties. Je krijgt er zelfs een gratis 5-daagse mini-training bij cadeau: De Balansweek!

Downloaden gratis e-boek

#2 Minitraject: Rust in je leven

3 weken lang, elke werkdag, een mail met tips, opdrachten en vragen die je helpen om je leven waardevol te maken wat er ook gebeurt! Ontdek hoe jij rust kunt vinden tijdens dit minitraject!

Aanmelden minitraject: Rust in je leven

#3 Online training: Start to…Dream

Jezelf zijn, de juiste keuzes maken en jezelf ontwikkelen: het begint met ‘dromen’. Dit is een training waarin jij op onderzoek uitgaat naar de droom voor jouw leven. Het traject heeft 3 modules en in totaal 8 thema’s. Om de week valt er een nieuw thema vrij waarmee je aan de slag kunt gaan.

Aanmelden Start to...Dream
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie